Žurnālam "Rīgas Laiks" jauni īpašnieki • IR.lv

Žurnālam "Rīgas Laiks" jauni īpašnieki

28
no žurnāla "Rīgas laiks" mājaslapas

Lielas pārmaiņas žurnāla redakcijā neesot plānotas

Par SIA "Rīgas laiks" īpašniekiem no 19.oktobra kļuvuši žurnāla "Rīgas Laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons un izdevējs Arnis Rītups, izmaiņas veiktas arī žurnāla izdevēja vadībā, vēsta LETA.

Viens no jaunajiem īpašniekiem Tīrons, par izmaiņām žurnāla īpašniekos un vadībā runāts jau vairākus mēnešus. "Nonācām pie kopsaucēja, ka ir nepieciešams kaut ko mainīt, žurnālam ir nepieciešama attīstība. Lēmumu par vadības maiņu pieņēmām kopīgi ar iepriekšējiem īpašniekiem," skaidro Tīrons.

Līdz šim puse SIA "Rīgas laiks" kapitāldaļu piederēja ilggadējam žurnāla izdevēja īpašniekam Vilim Dambiņam un Māršala salās reģistrētajai "Dakota Investments Corp.". "Dakota Investments Corp." ir saistīta ar sabiedrisko attiecību speciālistu un izdevēju Jurģi Liepnieku. Iepriekš Liepnieks sociālajā tīklā "Twitter" apstiprināja, ka šis Māršala salās reģistrētais uzņēmums pieder viņam.

Nomainīts arī vienīgais SIA "Rīgas laiks" valdes loceklis – Dambiņa vietā šajā amatā stājies Tīrons. "Fundamentālas izmaiņas "Rīgas Laika" redakcijā neesam plānojuši. Mainījušies tikai uzņēmuma īpašnieki. Visi pārējie strādās, kā strādājuši līdz šim. Mums ir šādas tādas domas, kā uzlabot žurnāla situāciju, bet tas, kā žurnāls attīstīsies, būs atkarīgs arī no redakcijas darbības," sacīja Tīrons.

Darījuma summu Tīrons neizpauda, vien norādīja, ka summa bijusi neliela.

Rītups starp SIA "Rīgas laiks" īpašniekiem atgriežas pēc desmit mēnešu pārtraukuma. Līdz 2009.gada decembrim SIA "Liepnieks un Rītups" bija 50% kapitāldaļu turētāji žurnāla "Rīgas Laiks" izdevējā. Vēlāk šīs SIA "Rīgas laiks" kapitāldaļas pārņēma Liepnieks.

SIA "Rīgas laiks" pērn strādājis ar 313 882 latu apgrozījumu, kas ir par 36% mazāk nekā 2008.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums sasniedza 490 980 latus. Savukārt SIA "Rīgas laiks" peļņa pērn sasniedza 11 915 latus, kas ir par gandrīz trešdaļu mazāk nekā 2008.gadā.

Komentāri (28)

daina_tabuna 22.10.2010. 20.17

Tipisks MBO. Lai veicas!

0
0
Atbildēt

0

LAURIS 22.10.2010. 13.49

Kosmopolītikso sorosītu darīšanas

+2
-8
Atbildēt

2

    ::Vai cis :: > LAURIS 22.10.2010. 14.35

    Bik dumāks esi, vai kā???

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    gunasniedzina > LAURIS 22.10.2010. 14.53

    “Kosmopolītikso sorosītu darīšanas ” – ko tas varētu nozīmēt ? Bezjēdzīgs pat ne vārdu, bet burtu salikums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu