Arī bobslejists un medaļnieks Tone gatavs pārdot godalgu • IR.lv

Arī bobslejists un medaļnieks Tone gatavs pārdot godalgu

27
Vankūveras 2009.gada paraolimpisko spēļu medaļas. Autors - Stephanie Lamy, AFP/LETA

Lai palīdzētu paraolimpiskajai vienībai, sportists gatavs arī realizēt citas piemiņas veltes

Arī Latvijas rekordists tāllēkšanā un bobsleja četrinieku ekipāžas bronzas medaļas ieguvējs 1998.gada Kalgari olimpiskajās spēlēs Juris Tone gatavs pārdod savu godalgu, lai palīdzētu Latvijas Paralimpiskajai komitejai ar startu pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas janvārī norisināsies Jaunzēlandē, vēsta aģentūra LETA.

Jau ziņojām, paralimpisko spēļu divkārtējais čempions Aigars Apinis izteicis gatavību starptautiskā izsolē pārdot savu Paralimpisko spēļu bronzas medaļu, lai iegūtu finansējumu Latvijas paralimpiskās vienības piecu sportistu dalībai Pasaules čempionātā vieglatlētikā. No tā būs atkarīgas viņu iespējas piedalīties Paralimpiskajās spēlēs Londonā 2012.gadā.

Uzzinot šādu jaunumu, Tone sazinājies ar "sportacentrs.com", kuram atzinis, ka vēlas pārdod arī savu olimpisko bronzas medaļu, kuru izcīnīja ar bobsleja četrinieku ekipāžu 1998.gadā.

"Teikšu godīgi – ja tas būtu saistīts ar vieglatlētiku vai bobsleju, kas man ir tuvāki sporta veidi, tad man būtu nospļauties, jo tur strādā veseli cilvēki, kuri paši ir spējīgi darboties un pašiem jāpiesaista finansiālā palīdzība," atklāja Tone. "Šai sabiedrības daļai mums ir jāpalīdz, un jāpievērš lielāka uzmanība tam, kā to paveikt. (..) Nav vērts mājās glabāt tādas vēsturiskās relikvijas. Jā, materiālā vērtība tādām ar gadiem varbūt pieaug, bet ne jau morālā," izjūtās dalījās Tone.

Sportists ir gatavs pārdot arī citas piemiņas veltes, kuras ieguvis savas spožās karjeras laikā, lai palīdzētu paraolimpiešiem, un aicina arī citus sportistus to darīt.

Dalības maksa sacensībām ir jāsamaksā līdz šā gada 30.novembrim. Tam nepieciešams 31 tūkstotis latu.
Juris Tone piedalījies 1988, 1992, un 1994. gada olimpiskajās spēlēs kā stūmējs bobsleja četrinieku ekipāžās, bet 1988. gadā ar Jāņa Ķipura pilotēto četrinieku izcīnīja bronzas medaļu. Tone arī ir Eiropas vicečempions bobsleja divniekā, kā arī divkārtējs PSRS čempions bobslejā.

Komentāri (27)

ivetao2007 25.12.2010. 19.37

Kadreiz slavena sprintera un pēc tam trenera Kārļa Libera dēls Juris Tone rikojas kā īsts Džentelmenis. Vai nevar to lietu kārtot ar ziedojumiem? No savas godmaņpensijas kādu latu nebūtu žēl. Es, droši vien, nebūtu vienīgais. Tikai olimpiskās komitejas bagātnieki sargā savu “bussines”.

0
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 23.11.2010. 14.45

Kauns par Latviju!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu