“Lattelecom” TV liedz pieeju filmai “Pēdējais Lāčplēsis” • IR.lv

“Lattelecom” TV liedz pieeju filmai “Pēdējais Lāčplēsis”

35
Indra Sprance

Uzņēmums lūdz KNAB vērtējumu, vai Jāņa Vingra filmā nav saskatāma politiskā aģiācija

“Lattelecom” interaktīvā televīzija pirmdien izņēmusi no piedāvāto nomas filmu klāsta pagājušājā nedēļā tajā iekļauto Jāņa Vingra īsfilmu “Pēdējais Lāčplēsis”, Ir.lv informēja Vingris.

Kā skaidroja Vingris, filmu jau no pašiem pirmssākumiem “vajājušas paranormālas parādības” – tai liegta iespēja piedalīties konkursā par tiesībām saņemt valsts līdzfinansējumu, par ko joprojām notiekot tiesāšanās, savukārt šodien filma bez “nopietna pamatojuma” izņemta no “Lattelecom” interaktīvās televīzijas piedāvājuma, lai arī tikai piektdien tur iekļauta.

Šo filmu televīzijas skatītāji varēja noskatīties, iegādājties par maksu. Līgumu ar televīziju par filmas demonstrēšanu bija iecerēts parakstīt šonedēļ, bet tās demonstrācija uzsākta jau pagājušo piektdien, kad Vingris pats esot to šajā kanālā iegādājies, stāstīja režisors. Viņš atzina, ka jau sākotnēji sarunas ar “Lattelecom” pa šī materiāla demonstrēšanu bijušas garas, taču, vasarai beidzoties, “Lattelecom” par lielu pārsteigumu viņam tomēr est piekritis filmu demonstrēt.”Mani jau pavasarī brīdināja, ka “Lattelecom” to, visticamāk ,neizdosies rādīt, jo daudzi filmā saskata līdzību ar kādu politiķi, kuram šajā uzņēmuma esot liela ietekme, “ stāstīja Vingris.

Vingris sacīja, ka filmas izņemšanu “Lattelecom” pārstāvji neesot pamatojuši, vien norādot, ka esot nepieciešamas kādas izziņas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB).

SIA “Lattelecom” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite Ir.lv skaidroja, ka “ņemot vērā priekšvēlēšanu laiku un filmas saturu, “Lattelecom” lūgs atbildīgo iestāžu atzinumu, vai filma nav klasificējama kā politiska aģitācija.”

Uz ir.lv lūgumu nosaukt politisko spēku, kura aģitācija varētu būt manāma šajā filmā, Bite pēc būtības neatbildēja, vien norādot, ka filmā ir “politiskas noskaņas, jo notiek cīņa starp labajiem un sliktajiem.” Uz jautājumu, vai “Lattelecom” priekšvēlēšanu laikā izņems arī citas filmas, kurā atspoguļota “labā un ļaunā cīņa”, viņa atbildēja noraidoši, uzsverot, ka šī filma kanālā parādījusies “kļūdas pēc, līgums vēl nebija noslēgts.”

Filma “Pēdējais Lāčplēsis” vēsta par doktoru Šņukuru, kas novedis valsti līdz iznīcībai, bet kāds Lāčplēsis, savācot ap sevi “nedegradētos” cilvēkus, uzsācis cīņu ar Šņukuru.

Komentāri (35)

marčiks 06.09.2010. 17.20

…politiskas noskaņas, jo notiek cīņa starp labajiem un sliktajiem…

AHAHAHAHA… Šis ir mēneša citāts! Pieprasu aizliegt Hariju Poteru! Fiksi! Citādi latviešiem uzreiz rādīsies politiskas noskaņas – briļļains un kautrīgs puisis (Dombrovskis) cīnās ar ļauno čūskas ģīmi Voldemortu (CIETI!)

Horizontālais taimkods nevaid miris! За лучшую Латвию! Ура!

+44
-1
Atbildēt

0

kkristaps 06.09.2010. 17.06

Interesanti, ar ko gan varētu asociēties Šņukurs? Es neesmu dzirdējis par politiķi ar šādu uzvārdu, bet suns jau laikam zina, ko ēdis…

+23
-2
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 06.09.2010. 17.14

Ja jau “jo notiek cīņa starp labajiem un sliktajiem..” ir galvenā argumentācija, tad vispār vairs nav ko rādīt…Nost ar Toms un Džerijs,bojevikiem,un laika ziņās arī diezgan aizdomīgi tās atmosfēras frontes ņemās.. :)

+21
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu