Likvidēts aizdambējums Mārupītes caurtekā • IR.lv

Likvidēts aizdambējums Mārupītes caurtekā

13
Plūdi Pārdaugavā. Foto: Lita Krone

Tuvākajā laikā ir sagaidāma ūdenslīmeņa krišanās applūdušajās teritorijās

Pirmdienas vakarā avārijas dienestu darbiniekiem izdevies likvidēt Mārupītes aizdambējumu Pārdaugavā, tomēr notikuma vietā vēl joprojām ir augsts ūdens līmenis, strādā pašvaldības dienesti, vēsta aģentūra LETA.

Ūdenslīmenis Pārdaugavā esošajā Mārupītē pirmdien pēcpusdienā bija tik augsts, ka applūda Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja āra ekspozīcija. Plūdos cietušas arī vairākas Arkādijas parka apkārtnes dzīvojamās mājas un noliktavas.

Plaši satiksmes ierobežojumi saglabāsies, kamēr ūdenslīmenis atgriezīsies ierastajā augstumā. Slēgta transporta kustība Uzvaras bulvāra posmā no Raņķa dambja līdz Eduarda Smiļģa ielai, kā arī Jelgavas iela posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei. Applūdis arī ugunsdzēsēju depo Akmeņu un Jelgavas ielas krustojumā. Tāpat cietušas sešas ēkas Akmens ielā. Ojāra Vācieša ielā divām ēkām applūda pagrabi un pagalmi. Pagrabs applūda arī ēkai Hermaņa ielā.

Autovadītāji aicināti par apbraucamajiem ceļiem izmantot Raņķa dambi virzienam uz Āgenskalnu un Mūkusalas ielu virzienam uz Torņakalnu. Plūdu apkārtnē vairākos krustojumos satiksmi regulē policisti.

Mainītas vairāku sabiedriskā transporta maršrutu līnijas. Pa citu maršrutu kursē 4., 7., 8., 21., 25., 38., 39. un 55.maršruta autobusi. Savukārt 10.tramvajs kursē līdz 4.tramvaju depo. Tālāk līdz Rīgas centram pasažierus ved dzelteni autobusi, kas apzīmēti ar numuru “10” un Arkādijas parku apbrauc gar Āgenskalna tirgu.

Likvidējot plūdus cietis arī kāds Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks. Viņam uz kājas uzkritis no upītes izcelts koks. Cietušais ievietots slimnīcā.

Komentāri (13)

brigita_damme_rtk_lv 06.09.2010. 21.22

Vai bebru ģimene ir teikusi savu beidzamo vārdu? ;)

+3
0
Atbildēt

0

photocom 06.09.2010. 19.52

Vai vicemēra kungs arī piedalījās
aizcietējuma likvidēšanā ?

+5
-2
Atbildēt

2

    photocom > photocom 06.09.2010. 20.45

    Nu drīz piemetīsies skrienamais
    jo
    lapsa grāmatu drukā !
    :))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > photocom 06.09.2010. 20.28

    Vicemēra kungam nav aizcietējumu. Tieši otrādi- permanenta runas caureja.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 07.09.2010. 10.14

Radzēvičam esot rādījies bebrs otrā caurules galā, kad glābēji gan tajā caurulē, nedz upītes tuvumā, nevienu bebru apgrauztu koku, nedz arī kādu bebru nav redzējuši. Vīram aiz bailēm no soda par nestrādāšanu un caurteku netīrīšanu visur sāk rādīties bebri. Izsaku līdzjūtību.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu