Mūžībā aizgājis izcilais latviešu basketbolists Bruno Drāke • IR.lv

Mūžībā aizgājis izcilais latviešu basketbolists Bruno Drāke

34
Foto: Ieva Čīka, LETA

 

Mūžībā 75 gadu vecumā aizgājis izcilais latviešu basketbolists un ilggadējais Latvijas PSR izlases spēlētājs Bruno Drāke, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Basketbola savienībā (LBS).

Šo pasauli Drāke atstāja pirmdien, 24.decembrī. Izvadīšana paredzēta sestdien, 29.decembrī, plkst.14 no 1.Meža kapu kapličas.

Karjeras labākos gadus Drāke aizvadīja Rīgas slavenajā klubā VEF, kuru pārstāvēja no 1959. līdz 1968.gadam. Komandas rindās viņš divreiz izcīnīja PSRS čempionāta bronzas medaļas.

Pirms spēlēšanas VEF komandā Drāke paguva pārstāvēt arī Rīgas ASK vienību. Drāke VEF komandā iegāja leģendārā trenera Alfrēda Kraukļa vadībā, kļūstot par vienības pirmo izvēli centra spēlētāja pozīcijā.

Latvijas PSR izlasē Drāke aizvadīja vairāk par 80 spēlēm, divreiz izcīnot trešo vietu PSRS Tautu spartakiādē. Savulaik Drāke bija PSRS valstsvienības kandidāts.

 

Komentāri (34)

ivetao2007 29.12.2012. 17.47

Bruno Drāke pēc tautības bija igaunis. Viņa meita Elita ir pazītama sabiedrisko sarīkojumu organizatore. Sērojam kopā ar viņu par inteliģentā un gudrā cilvēka aizieānu. Viņš nekad nav spēlējis Latavijas PSR izlasē, jo saskaņā ar Latvijas parlamenta lēmumsu Latvijas PSR no paša saķuma bijis nelikumiģs, neleģitīms izveidojums. Jāraksta Latvijas valsts vienības spļētājs. Vēl var piebilst, ka okupētās Latvijas pārstāvis.”Žurnaljagam” tas padomisms pielipis kā dadzis.

+1
0
Atbildēt

1

    janazakovica > ivetao2007 31.12.2012. 01.55

    elita drake ir pretiga lezbianisma un pederastijas propogandetaja mozaikas biedre un aktiva praidu dalibniece..vinas tevs sen no taa jau vareja no kauna nomirt..ja protams nebija pats zilais vai to atbalstitajs..ceru ka nebija

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 28.12.2012. 15.39

jaa kristigi termini ..muzibaa un krucifiksa foto ir liels progress prieks ir.lv

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu