Bez tā gredzena pirkstā! • IR.lv

Bez tā gredzena pirkstā!

4
Foto — Nora Krevneva, F64
Anda Burve-Rozīte

Skeletonists Martins Dukurs (27) šosezon sasniedzis izcilus rezultātus, bet nu gatavojas kļūt par tēvu. Intervijā viņš stāsta par dziedāšanu, mīlestību un sāpju slieksni

Vēl decembra nogalē Martins, fotografējoties žurnālam Ir, azartiski iekodās Dukuru ģimenes biznesa – pašu izgatavoto kamanu sliecē, kas pēdējās sezonās palīdzēja gūt galvu reibinošus rezultātus skeletonā. Latvijas sportists pēc kopvērtējuma patlaban ir labākais pasaulē. Jau otro gadu pēc kārtas viņš saņēmis balvu kā Latvijas gada labākais sportists. Nu gatavojas vislielākā mērķa sasniegšanai: uzvarai 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. «Supermens? Līdz supermenam man tālu kā cūkai līdz aviācijai!» čempions pajoko. Taču katrā jokā ir daļa patiesības. 

Šoziem Martina rūpīgi izplānotajā «dzīves grafikā» ielauzās kāds patīkams pārsteigums: kopā ar dzīvesbiedri Janu Krūmiņu viņš gaida pasaulē nākam mazuli. Martins un Jana ir vienaudži, pirms daudziem gadiem satikās Siguldā. Jana absolvējusi Turību, strādā auto mārketingā un aizraujas ar mākslu. Lai arī par privāto dzīvi sportists vienmēr bijis mazrunīgs, intervijā žurnālam viņš atklāj, cik gadus ir kopā ar mīļoto un kāpēc kāzas nenozīmē mīlēt vairāk. 

Vai esat kādreiz domājis, ka raksturs, intelekts un fiziskās spējas, kas veido veiksmi, var būt arī apgrūtinājums?
Sportā ir tā: jo vairāk tev gribas sasniegt labu rezultātu, jo ne tik labi sanāk. Ne jau visi grib būt čempioni. Tas ir ne tikai sasniegums, bet arī liela atbildība. Sabiedrības spiediens – no tevis gaida rezultātu. Ir sportisti, kuri aizbrauc uz olimpiskajām spēlēm izbaudīt procesu. Vadimam Vasiļevskim, šķēpmetējam, tā bija. No viņa [2004.gadā Atēnās] negaidīja lielu rezultātu, viņš aizbrauca un – sudrabs! Pekinā varbūt jau gribēja vairāk, bija fiziski spēcīgāks, bet neiznāca. Tādā ziņā spītīgs raksturs var traucēt. Es pēc horoskopa esmu Auns. Diezgan ietiepīgs, mērķtiecīgs. Auni, ja kaut ko uzņemas, tad iet līdz galam. Bet es arī ātri aizsvilstos, un to nākas nožēlot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu