Filma “Kolka Cool” Sanktpēterburgā iegūst galveno balvu • IR.lv

Filma “Kolka Cool” Sanktpēterburgā iegūst galveno balvu

31
Filmas "Kolka Cool" režisors Juris Poškus. Foto: Jānis Saliņš, F64

Par labāko režisoru atzīts krievs Aleksejs Balabanovs

Sanktpēterburgas Starptautiskā kino festivāla galvenā balva piešķirta latviešu režisora Jura Poškus filmai “Kolka Cool”, ziņo kino industrijas žurnāls “The Hollywood Reporter” un citi ārvalstu mediji.

Ironiskā komēdija vēsta par jauniešu dzīvi Kurzemes ciematā, kur savas dienas bezrūpībā vada divi brāļi un viņu draugi. Filma veidota melnbaltā formātā, nenovēršot skatītāju uzmanību uz nebūtiskām lietām, ļaujot pilnībā pievērsties galvenajiem notikumiem uz ekrāna, raksta LETA.

“Kolka Cool” savu pirmizrādi piedzīvoja 2011.gada decembrī, kļūstot par 2011.gada trešo skatītāko pašmāju filmu kinoteātros.

Sanktpēterburgas Starptautiskā kino festivāla balva kategorijā “labākais režisors” piešķirta krievu režisoram Aleksejam Balabanovam par filmu “Ja tože hoču”.

Sanktpēterburgas Starptautiskais kino festivāls šogad notiek pirmo reizi, aizvietojot 2010.gadā un 2011.gadā Sanktpēterburgā notikušo filmu forumu.

Pasākuma organizatori cer, ka nākotnē tas spēs konkurēt ar Maskavas Starptautisko kinofestivālu.

 

Komentāri (31)

Nika 01.10.2012. 08.15

Es domāju var droši teikt, ka šī filma ieguva galveno balvu, jo apmierināja sovoku šovinistu skatījumu uz neatkarīgu Latviju. Diez vai līdzīga filma par realitāti Novokuzņetskā būtu ieguvusi šādu balvu:)

Un galu galā itkā tieši krievu sociālisms nebūtu vainīgs pie tā, ka cilvēki šādi dzīvo no Murmanskas līdz Kišiņevai un no Kolkas līdz Vladivostokai.

+5
0
Atbildēt

0

vogelchen 30.09.2012. 23.03

Varam izlikties un kā strausi ienirt smiltīs – jo dziļāk, jo labāk. Varam arī skaidri raudzīties Latvijas realitātei sejā, jo īstenībā tā ir vēl skaudrāka.

+9
-6
Atbildēt

4

    Sanšains > vogelchen 30.09.2012. 23.15

    odiņš –

    Īstenībā dikti gribas pavaimanāt, vai ne?:)

    Vecāki ļaudis vaimanāšānai izvēlas, piemēram, pārāk mazo pensiju tēmu, bet intelektuāļiem spēka gados vaimanāšanas instinkta veldzēšanai nepieciešamas regulāras iegremdēšanās virtuālās “skaudrās realitātēs” – a ļa “Kolka Cool”.:)

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Sanšains > vogelchen 30.09.2012. 23.37

    odiņš:
    Jauki dzīvot, neredzot savā acī baļķi.
    ==================================
    Manuprāt, nevienam nevajadzētu justies vainīgam, ka tādiem tipiem, kādi filmā bija “Andža” un “Boga”, dzīvē neklājas īpaši viegli. Tādi deģenerāti savu destruktīvo “līniju” noturēs jebkādos apstākļos un vidē.

    Vispār tiem filmas tēliem bija pat daudz ērtāka dzīve, nekā viņi būtu pelnījuši.:) Man šķiet, ka valsts attieksmei pret tādiem būtu jābūt skarbākai.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > vogelchen 01.10.2012. 00.42

    ——
    Ikvienam vajadzētu saprast – visas negācijas, kas Kolka Cool attēlotas – tās ir baisi briesmīgā padomju okupācijas režīma sekas. Jau 20 gadus notiek aktīva padomju sociālās sistēmas atlieku iznīdēšana – tautsaimniecības un sabiedrības pārveide pēc labākajiem Rietumvalstu modeļiem. Sasniegtais daudzus iedvesmojis, t.sk. Poškus kungu?
    Valsts (pārvaldes) attieksmei nav jābūt skarbākai – galu galā brīvi cilvēki brīvā valstī var brīvi izlemt – strādāt vai nestrādāt, lietot vai nelietot:

    ‘ Pētījums: Rīgā narkotikas pamēģinājis katrs otrais 15 līdz 34 gadus vecais vīrietis ‘

    http://www.diena.lv/latvija/zinas/petijums-riga-narkotikas-pameginajis-katrs-otrais-15-lidz-34-gadus-vecais-virietis-13940790

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    vogelchen > vogelchen 30.09.2012. 23.29

    Tur jau tā lieta, ka intelektuaļi raugās pāri, nespēdami nolaisties līdz šim skaudrās realitates līmenim. Puse intelektuāli ”parbagātās” Rīgas nemaz nespēj to uztvert. Jauki dzīvot, neredzot savā acī baļķi.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

aija_vecenane 01.10.2012. 10.40

Filma laba. Labi parāda provinces vienmulību un garlaicību, un to, ka cilvēki neaug, neattīstās vai dara to ļoti lēni. Filmas sižets, kuram gandrīz nav nekādas attīstības, to labi ilustrē. Filmas trūkums ir tas, ka garlaicību attēlojošās ainas bija garlaicīgas arī man, skatītājam. Savukārt filmas trumpis ir dialogi, kuri, neskatoties uz savu vienkāršību un bērnišķību, patiesībā brīžam rādīja interesantas un ļoti labas prasmes iegūt informāciju vai panākt savu. Kaut kāda primitīvismā saglabājusies instinktu skaidrība vai tās atspulgi, kas attīstītajiem, inteliģentajiem lielpilsētniekiem savukārt var būt zuduši.

+3
-1
Atbildēt

1

    lailabidzane > aija_vecenane 01.10.2012. 11.41

    .
    Arī man ir gluži līdzīgs viedoklis par filmu, Magnij!

    Bet garlaicību uzdzenošās ainas tad jau ir pavisam labas, ja spēj garlaikot! ;)

    Dialogi tur tiešām ir izcili!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu