VIDEO: Ukraina sākusi karaspēka izvešanu no Debaļcevas • IR.lv

VIDEO: Ukraina sākusi karaspēka izvešanu no Debaļcevas

13
Ukrainas karavīri ceļā no Artjomovskas uz Debaļcevu. Foto: AFP/LETA

Daļai Ukrainas karavīru izdevies izlauzties, citi nonākuši krievu gūstā

Ukrainas armija sākusi karaspēka izvešanu no prokremlisko kaujinieku ielenktās Doņeckas apgabala Debaļcevas, trešdien paziņoja Ukrainas parlamenta deputāts, bataljona “Donbass” komandieris Semjons Semenčenko.

“Karaspēka atvilkšana no Debaļcevas notiek plānoti un organizēti,” viņš paziņoja sociālajā tīklā “Facebook”.

“Izrādījās, ka visas pasakas par kontroli pār Logvinovo ir tikai pasakas. Ķirbis nepārvērtās par karieti. Trasi Debaļceva-Artjomovska nekontrolējam tieši Logvinoves dēļ. Citus ceļus stingri tur Nacionālā gvarde, “Donbass” un Ukrainas Bruņoto spēku vienības. Pretinieks cenšas pārgriezt šos ceļus un traucēt grupējuma atvilkšanai,” piebilda Semenčenko.

“Sākusi strādāt mūsu artilērija, kas neļauj pretiniekam pulcēties trieciendūrēs, spiež uz tā uguns punktiem. Dzīvības ceļu stingri notur mūsu daļas, pastāvīgi atvaira teroristu uzbrukumus. Strādā haubice, “gradi”, “uragāni”, mīnmetēji, tanki,” norādīja bataljona komandieris.

Daļai Ukrainas karavīru izdevies izlauzties no uguns loka pie Debaļcevas. Citi ir nonākuši gūstā. Aģentūras UNIAN publicētajā video, ko internetā ievietojuši prokrieviskie separātisti, līdzās separātistu komandierim redzams arī Krievijas sauszemes karaspēka komandiera vietnieks Aleksandrs Ļencovs. Tādējādi Ukrainas mediji vērš uzmanību, ka karadarbību Austrumukrainā tieši vada Krievijas armijas vadība. (skat. video)

Attēlā: Aleksandrs Ļencovs. Foto: EPA/LETA

Daļa 40.Ukrainas bataljona karavīru kopā ar 128.brigādes kareivjiem esot izlauzušies no aplenkuma, vēsta Ukrainas mediji.

Neraugoties uz Minskā ceturtdien noslēgto vienošanos par uguns pārtraukšanu, Maskavas finansētās un apbruņotās bandas turpinājušas uzbrukumu stratēģiski svarīgajai Debaļcevai, kas līdz šim atradās valdības spēku kontrolē. ziņo LETA/UNIAN.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

 

 

Komentāri (13)

LoveLove 18.02.2015. 13.27

Interesanti, kas Krievijas sauszemes karaspēka komandiera vietniekam Aleksandram Ļencovam darāms blakus, Putina vārdiem runājot, “aizstāvjiem, kas vēl vakar bija ogļrači un traktoristi”? Apgūst ogļu ieguves vai traktora vadīšanas prasmes?

+8
0
Atbildēt

1

    Piligrims > LoveLove 18.02.2015. 14.06

    Viņš taču tur atvaļinājumā/ekskursijā/novērotājs.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Piligrims 18.02.2015. 14.09

Labi,ka tā. Vēl viena Ilovaiska būtu ļoti smags trieciens ukraiņu morālei un veicinātu šķelšanos,kas tagad būtu kā medusmaize putleristiem. Tagad ir iespēja veidot jaunas vienības pieredzējušu karavīru vadībā.

Kamēr pie varas ir putleristi, politiska risinājuma šim konfliktam nav.

+5
0
Atbildēt

0

eltae 18.02.2015. 14.29

Ukrainai vajag sākt domāt par partizānu brigāžu izveidošanu krievijas okupētajos apgabalos. Pagājušajā gadā par partizānu kara uzsākšanu izteicās vicepremjere Timošenko, acīmredzami, Ukrainai jārēķinās ar karu vairāku gadu garumā.

+4
0
Atbildēt

1

    andrejs > eltae 18.02.2015. 15.01

    Pagājušajā gadā par partizānu kara uzsākšanu izteicās vicepremjere Timošenko

    —————————–

    ekspremjere…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu