"Liepājas metalurga" darbība netiks apturēta (papild.) • IR.lv

“Liepājas metalurga” darbība netiks apturēta (papild.)

66
Dana Reizniece-Ozola. Foto: Ieva Lūka, LETA

“KVV Liepājas metalurgā” darbu turpinās 290 darbinieku

AS “KVV Liepājas metalurgs” darbu turpinās 290 darbinieku, un uzņēmuma pārstāvji noliedza runas, ka rūpnīca varētu tikt slēgta.

Pēc uzņēmuma vadības tikšanās ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), ministre teica, ka patlaban darbs tiks turpināts velmēšanas cehā un trīs nedēļu laikā tiks sagatavots plāns uzņēmuma turpmākajai attīstībai un darbības paplašināšanai.

Savukārt uzņēmuma pārstāvji noliedza izskanējušās runas, ka rūpnīca varētu tikt slēgta.

Jau ziņots, ka, redzot pašreizējo situāciju AS “KVV Liepājas metalurgs”, nepieciešams vērtēt cik kvalitatīvs bijis “Liepājas metalurga” maksātnespējas process, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa piebilda, ja uzņēmēji nepildīs savas saistības, būtu apsverama arī jaunu investoru meklēšana, ziņo LETA.

Viņa atzina, ka līdz šim investori savus maksājumus ir veikuši. Nākamais maksājums paredzēts gada beigās. Par labu valstij ir ieķīlāts uzņēmuma nekustamais īpašums, kas dodot noteiktas garantijas valstij.

Ministre uzsvēra, ka ir svarīgi, lai uzņēmums strādā, liepājniekiem ir darbavietas un lai cilvēki netiek muļķoti.

Reizniece-Ozola piektdien tiksies ar AS “KVV Liepājas metalurgs” vadību. Kā iepriekš ministre atzina aģentūrai LETA, tikšanās plānota, lai uzklausītu “KVV Liepājas metalurga” vadības priekšlikumus par uzņēmuma darbības plāniem un iespējamo valsts atbalstu.

“Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) man licis noprast, ka “KVV Liepājas metalurgam” ir vairāki būtiski jautājumi – elektrības cenas ierobežošana, uzņēmumam ir vēlme ierobežot metāllūžņu izvešanu no valsts, kas Eiropas Savienības dalībvalstij nav iespējams, un priekšlikums sertificēt Latvijā izmantotus metālu produktus, kas ir apsverama ideja. Šodien uzklausīšu konkrētus “KVV Liepājas metalurga” priekšlikums. Bet man ir sajūta, ka jaunie uzņēmuma īpašnieki nesaprot, kādā valstī viņi strādā. Šeit nav nekāda banānu republika un ir jāievēro spēles noteikumi. Valdība nevar vienam uzņēmumam apsolīt vairāk, nekā spēj izdarīt,” uzsvēra Reizniece-Ozola.

AS “KVV Liepājas metalurgs” esot spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos, sacīja “KVV Liepājas metalurga” valdes loceklis Igors Kovaļenko.

“Esam spiesti atzīt, ka galvenais iemesls ir augstais elektrības obligātās iepirkuma komponentes (OIK) īpatsvars no produkcijas pašizmaksas, kas, pēc mūsu aprēķiniem, veido aptuveni 12 miljonus eiro gadā, ja ražotne strādātu uz pilnu jaudu – 75 000 tonnu mēnesī. Mēs zinām, ka atbildīgā ministrija jau strādā pie šī jautājuma drīza risinājuma. Par lielu nožēlu mums jau šobrīd tomēr ir jāpārskata un jāiepauzē ražošanas plāni attiecībā uz jaudu palielināšanu un plānoto darbu trīs maiņās tēraudkausēšanas cehā,” skaidroja Kovaļenko.

Tas ir viesis izmaiņas arī plānos par darbinieku skaitu – uzņēmums spiests neturpināt sadarbību ar daļu no darbiniekiem. “Ceram, ka tuvāko mēnešu laikā jautājums par OIK ietekmi uz ražošanu tiks atrisināts un mēs varēsim palaist rūpnīcu uz pilnu jaudu un pieņemt klāt darbiniekus, kā bija iepriekš plānots. Mēs ļoti ceram uz pilsētas un valsts amatpersonu palīdzību, lai kādreizējais metalurģijas flagmanis atdzimtu pilnībā,” piebilda Kovaļenko.

Savukārt ekonomikas ministre otrdien pēc valdības sēdes sacīja, ka vēl nesen Ekonomikas ministrija (EM) sarakstē ar AS “KVV Liepājas metalurgs” vadību apliecināja, ka ministrija turpina darbu pie obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atbalsta mehānisma izstrādes energoietilpīgiem uzņēmumiem, un nebija nekādu indikāciju, ka atsevišķus darbus “KVV Liepājas metalurgs” varētu pārtraukt.

“Ja tagad uzņēmums meklē dažādus iemeslus [sašaurināt ražošanu], tad es to uztveru kā mēģinājumu šantažēt valdību,” uzsvēra ministre.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (66)

Bet 29.05.2015. 09.15

Es domāju, ka visiem zināms, cik metalurģija ir ienesīga nozare pasaulē!

Bez tam , vai šai Ozolai nebūtu kaut ka sjādara, lai samazinātu elektroenerģijas cenas, tad arī ši nozare varētu būt rentabla!

lai pati sāk parakt tajā sava partijas biedra- lembja un pārējo trekno vīru biznesā -elektroenerģija biznesā, bet to viņa noteikti nedarīs, jo ko tad teiks maizes tēvs, ja labi nostādītais bizness tiks va’jināts !

+17
-5
Atbildēt

21

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 10.33

    Ēriks

    Aļģes, protams, ir resurss gan pārtikas, gan enerģijas, gan mēslojuma ražošanai. Mūsu aļģes, protams, ir nieks, salīdzinot ar milzīgās kolbās audzētām, kaut kur Arizonas tuksnesī, no kurām izspiestā eļļa jau izmēģināta aviācijā.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 10.42

    Austras koks

    Un tas, ka gandrīz visur rietumos ir OIK, tieši ir tas pārspīlētās zaļās propagandas murgs

    ————

    “pārspīlētās zaļās propagandas murgs” jau tuvākā nākotnē nodrošinās pat Latvijas saimniecības ar saules enerģiju. Ja nebūtu bijis cilvēku, kuri pērk neiedomājami dārgos plazmas un šķidro kristālu ekrānu televizorus, mēs vēl šodien lietotu nevis LED, bet gan teļļukus ar milzīgiem kineskopiem, kas patērē daudz strāvas un izplata kaitīgu izstarojumu.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 29.05.2015. 09.21

    Bez tam , vai šai Ozolai nebūtu kaut ka sjādara, lai samazinātu elektroenerģijas cenas, tad arī ši nozare varētu būt rentabla!

    ——————————-

    Nu jau Ozola vainīga… Kur bija BETiņas un citas V fanes, kad V ieviesa Latvijā “brīvo tirgu”?

    Ir tāds fīls, ka drīz visu OIK apmaksās mājsaimniecības, jo biznesam taču jāattīstās, un tas šīs nenormālās elektrības cenas nespēj pavilkt…

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 10.21

    Nu tad jau labāk no aļģēm,nevis rapša:

    Zviedrijas karaliskā tehnoloģiju institūta pārstāvis Fredrik Gröndahl sniedza informāciju par Zviedrijas ilgtermiņa plāniem „zilās” izaugsmes nodrošināšanā. „Ar „zilo” izaugsmi mēs saprotam dažādas ar jūru saistītas nozares. Jūra ir vērtīgs resurss un mēs to apzināmies, tādēļ strādājam, lai attīstītu gan transporta, gan marikultūras sektorus. Mums ir labi piemēri, piemēram, Ķīnā jau pašlaik notiek mikroaļģu kultivēšana 100 000 m2 platībā, taču mums ir zināšanas, kas ļautu šo nozari attīstīt vēl lielākā mērogā. Uz aļģu audzēšanu mēs skatāmies kā uz kompleksu pasākumu, kas nodrošina gan no aļģēm saražotos gala produktus, gan augsnes attīrīšanu, gan zivju krājumu palielināšanu, un visbeidzot arī eitrofikācijas samazināšanu jūrā,” norādīja zviedru zinātnieks. Viņš arī uzsvēra to, ka jau pašlaik, piemēram, aviotransportā tiek izmantota degviela, kas tiek ražota no aļģēm. Pagaidām saražotā degviela ir ļoti dārga un tā tiek izmantota tikai pilotprojektu formā, bet šīs nozares attīstībai ir nākotne, ko apliecina arī lielu uzņēmumu ieguldījumi pētījumos, kas pēta efektīvākos degvielas veidus fosilās degvielas daļējai aizvietošanai.

    http://www.videsattistiba.lv/lv/projekti/submariner/jaunumi/a%C4%BC%C4%A3u-audz%C4%93%C5%A1ana-un-p%C4%81rstr%C4%81de-iesp%C4%93ja-ilgtsp%C4%93j%C4%ABgai-izaugsmei.html

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 10.18

    Ēriks

    Kāpēc ne, vai tad mums trūkst pārtikas? Sen jau bija izrēķināts, ka ar eļļu, kas iegūta no viena ha, lauķim traktoram pietiek četru ha apstrādei, bet ar mūsdienīgiem motoriem vēl vairāk. Cita lieta, ka dīzelis būtu jāražo no rapšu un citiem salmiem.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 10.24

    Ja mums pietiek zeme pārtikas izaudzēšanai,tad brīvo teritoriju labāk atdot dabai,kādiem dabas parkiem utt.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 29.05.2015. 12.19

    lno, tas ir NOZIEGUMS un VALSTS NODEVĪBA! Realitātē lembis apzaga valsti, bet savickis&dombrovskis&co apzog ne tikai valsti, bet vēl katru no mums individuāli un veselu biomasas industriju, kur uz gazpromu pārskaitītā nauda sildītu mūsu valsts ekonomiku, bet tagad šķeldu un skaidas izvedam uz Zviedriju kuģiem!

    Padomā par to!

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 10.10

    klusais

    Ēriks – un biodīzeļa ražošana no rapša ?

    ———–

    Ne biodīzelis no rapša ne gāze no kukurūzas, ne mazās hidroelektrostacijas, ne vēja parki, jo tie paši sevi var atpelnīt. Jādotē enerģijas iegūšana no atkritumiem un sūdiem, no kā ir jātiek vaļā un saules enerģijas ieguve, kas strauji attīstās un jau tuvākā laikā, ja vēl nav, būs rentabla. Ilona Maska kompāniju izstrādātie jaunie Powerwall akumulatori komplektā ar solārās enerģijas tehnoloģijām iedzīs pēdējo naglu fašistisko izdzimteņu, bidlostānas, zārkā

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 29.05.2015. 10.08

    Klusais, nav jēga uzdot jautājumus uz kuriem Tu zini atbildes pats un, kas visiem ir skaidras.

    protams, ka voldiņa un kampēja parakstītais līgums par TEC2 kurināšanu ar gazpromgāzi ir ne tikai murgs – TAS IR NOZIEGUMS, NODEVĪBA! Un OIK par to ir augstākā cinisma pilotāža!!!

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 09.34

    Austras koks

    Protams, ka OIK ir murgs

    ————–

    OIK nav murgs, to pielieto visā Rietumu pasaulē. Bez OIK naftas cenas jau būtu sadzītas līdz 200 vai vairāk dolāriem. Murgs ir tas, ka savu saimnieku interesēs, Latvijas gazpromizatori, jobanās kremļa maukas, dotē elektroenerģiju, kas ražota no gāzes.

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 09.58

    Biodīzeļa ražošana no rapša un citiem pārtikas audzēšanai piemērotās zemēs audzētiem augiem ir murgs.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 09.53

    Biogāzes ražošana no atkritumiem,mēsliem,notekūdeņu dūņām nav nekāds murgs,tas atkritumus padara par resursu un ar tiem mēs nepiesārņojam dabu,turklāt saražojam enerģiju.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 29.05.2015. 11.28

    klusais rostins…dotē elektroenerģiju, kas ražota no gāzes.

    ________________________

    Vai tad tas nav murgs?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 29.05.2015. 09.36

    rostins – arī Tu ? :) :) :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 29.05.2015. 09.18

    Bet – pastāsti cik ienesīga ir metalurģijas nozare pasaulē , es nezinu .

    Vēl noteikti varētu pastāstīt cik ienesīga ir naftas pārstrādes rūpniecība paralēli paskaidrojot kapēc Orlen gatavs slēgt ražotni Lietuvā .

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 29.05.2015. 11.17

    Bet Es domāju, ka visiem zināms, cik metalurģija ir ienesīga nozare pasaulē!

    ________________________

    Cik es esmu lasījis, daudziem metalurģijas uzņēmumiem krīzes izsauktais pieprasījuma samazinājums radīja smagas problēmas…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Bet 29.05.2015. 09.42

    Protams, OIK gāzei ir milzīgfs murgs atšķirībā no OIK vējam un mazajiem HESiem, kas ir parasts murgs.

    Un tas, ka gandrīz visur rietumos ir OIK, tieši ir tas pārspīlētās zaļās propagandas murgs, kas sniedz biznesa iespējas atsevišķiem politiski pietuvinātajiem, un nokauj daudz rūpniecības iespēju rietumos.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 29.05.2015. 13.36

    klusais, jāsaprot tā, ka metalurģija nav ienesīga nozare pasaulē, jo vai tad to no tālākā teksta nevar saprast? ja nevar tad atvainojos, ka neierakstīju precīzi- nerentabla nozare arī pasaulē vai arī ļoti mazu peļņu nesoša nozare vai arī vajadzēja ielikt pēdiņās! vai tagad ir skaidrāk pateikts?

    Vai pareizāk bija pielikt pie pirmā teikuma jautājuma zīmi! Ak, cik daudz variantu, lai saprastu, vai ne, bet es tiešām šorīt baisi steidzos , jo nav jau laika visu laiku tupēt internetā!!! varu tikai pieskriet un”iemest acis”.

    Šoreiz ieliku pēdiņas, lai atkal nepiekasītos!

    Starp citu pārlasīju iepriekš rakstīto un tajā nav teikts, ka metalurģija ir rentabla nozare!

    Tāpēc jau tekstā bija vārds, ka katrs jau zin CIK rentabla ir ši nozare!

    Šausmas, ,klusais, ja vēlies tikai piesieties tekstam!Cik daudz spēka un laika tam jātērē!

    aizeju…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Bet 29.05.2015. 09.23

    Protams, ka OIK ir murgs, bet tas nekādīgi nepadara šo darījumu neaizdomīgu, jo ja OIK padara biznesu nerentablu, tad normāls investors to uzņēmumu nebūtu pircis.

    Turklāt, metalurģija Eiropā dēļ visādiem OIK un citiem murgainiem Eiropā ieviestiem zaļi-sociālistiskiem naudas pārdales mehānismiem un regulācijām, faktiski nekur nav rentabla.

    Joprojām uzskatu, ka Latvijai tāds uzņēmums kā Metalurgs ir pilnīgi garām un labāk būtu nosprādzis jau uzreiz. Jo nekas tur nesanāks tik un tā. Latvijā smagā rūpniecība ir garām pasākums.

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 29.05.2015. 09.55

    Ēriks – un biodīzeļa ražošana no rapša ?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 29.05.2015. 11.13

    Rostin, ērik, Jūs no temata aizbraucāt… :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 29.05.2015. 09.09

Citāts no teksta: “”KVV Liepājas metalurgam” ir vairāki būtiski jautājumi – elektrības cenas ierobežošana, uzņēmumam ir vēlme ierobežot metāllūžņu izvešanu no valsts, kas Eiropas Savienības dalībvalstij nav iespējams, un priekšlikums sertificēt Latvijā izmantotus metālu produktus, kas ir apsverama ideja.”

___________________

Kas tas par sūda investoru, kas kaut ko pērkot nespēj sarēķināt, vai bizness atmaksāsies? Protams, krievu bizness, kas bez valsts atbalsta nemāk strādāt un kas cer, ka pēc tam par kukuļiem varēs sakārtot visādus ierobežojumus citiem un atlaides sev.

Vai arī vispār investoram nav bijusi doma ko nopietni ražot, bet skalot cauri naudu Eiropā esošam uzņēmumam, un mēģināt arī ārpus ES ražotam produktam uzlīmēt Made in EU.

Jautājums, kas vēl ir līgumā rakstīts par to, ja nepilda saistības. Varbūt kaut ko daļēji nepildot tāpat var palikt par īpašnieku. Pie mums tā mēdz būt privatizācijās un valsts mantas pārdošanās.

+17
-8
Atbildēt

9

    aivarsk > Austras koks 29.05.2015. 09.17

    Doma vienkārša! Tika solīts daudzus jautājumus atrisināt – vienkārši V pirms vēlēšanām baigi vajadzēja piķi, Velmers to nodrošināja – tagad – esiet tik laipni – pildiet sasolīto!

    Protams, ka ES (ogļu un tērauda ūnijā) esošs uzņēmums dod zināmas priekšrocības arī Krimā un lugandonijā ražotu metālu kaut kur Melnās jūras viducī “pārvērst” ES produktā!

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 29.05.2015. 09.30

    aivarsK: dod zināmas priekšrocības arī Krimā un lugandonijā ražotu metālu kaut kur Melnās jūras viducī “pārvērst” ES produktā!

    ——————————-

    Jap. Kkā atšķirībā no Citadeles uzdāvināšanas, LM gadījumā Vienotība par “geopolitiku” bija pilnīgi piemirsusi. Lai gan atšķirība ir liela. Sūdu gadījumā tā sauktajiem “amerikāņu investoriem” ar bankas (citadeles) naudu ir viegli notīties, bet LM tik viegli no Latvijas neaiztransportēsi.

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    pirozkovs > Austras koks 29.05.2015. 11.36

    zanE. Kad neirastēniskā groša beigs tēlot studentes vecuma līgavu? Ņēmēju ta nav:)

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 29.05.2015. 09.56

    zanE ….

    Valsts meganozagšanas shēmas nedaudz atšķīrās, bet abos summas mēramas simtos miljonu.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > Austras koks 29.05.2015. 11.24

    …piedodiet, ar īsprāšiem, kuriem galvenā nodarbošanās ir ķērkšana – diskusija nav iespējama…kā te viens jau iepriekš rakstīja – vecļaužu klubiņa pļāpātuves līmenis…vēlreiz – piedodiet, ja esmu aizskārusi kādu cienījamu komentētāju, kurš nav īslatviešu atbalsta grupā…

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Austras koks 29.05.2015. 10.00

    Zane ir aizmirsusi, ka maksātnespējīgā uzņēmumā visu nosaka kreditoru sapulce! Un valsts bija vienīgais galvenais kreditors, faktisks LM īpašnieks!

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > Austras koks 29.05.2015. 09.51

    ….andrejam un citiem īsprāšiem piemirsies, ka LM ir privāts uzņēmums, kuram valsts bija izsniegusi galvojumu, bet Citadele – daļēji valstij piederoša banka, par kādu tā kļuva PAREX glābšanas rezultātā…

    …nuja…pie ķērkšanas jau prātu nevajag, pietiek ar pirkstu veiklību….

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 29.05.2015. 10.03

    to zane

    Jā, jā – gadījumi ir atšķirīgi, bet rezultāts abos ir štruntīgs, vai ne?

    //////////////

    vai zanei nav piemirsies, ka pēc Dombrovska valdības pieļautās LM izzagšanas, valsts faktiski kļuva par LM īpašnieku, jo bija lielākais kreditors. Cik man zināms, tad administrators rīkojas kreditoru interesēs, nevis dara ko grib. Un tik labs administrators, kā Vienotības sponsors Velmers, taču nerīkotos pret valsts interesēm, vai ne?

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 29.05.2015. 09.16

    Vai arī vispār investoram nav bijusi doma ko nopietni ražot, bet skalot cauri naudu Eiropā esošam uzņēmumam, un mēģināt arī ārpus ES ražotam produktam uzlīmēt Made in EU.

    Jautājums, kas vēl ir līgumā rakstīts par to, ja nepilda saistības. Varbūt kaut ko daļēji nepildot tāpat var palikt par īpašnieku. Pie mums tā mēdz būt privatizācijās un valsts mantas pārdošanās.

    ————————

    precīzi

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

zanE. 29.05.2015. 11.12

– “Ja tagad uzņēmums meklē dažādus iemeslus [sašaurināt ražošanu], tad es to uztveru kā mēģinājumu šantažēt valdību,” uzsvēra ministre.”

——————————————–

….mjā, biju domājusi, ka DRO ir nedaudz gudrāka…izslavētais šahistes prāts nobrūk mirklī, kad jātēlo ietekmīga vīreļa izkārtne….

…vai ministre cerējusi, ka nesamērīgi dārgās produkcijas ražošana jāturpina un neejošas produkcijas ražošanai jāpaplašina darbinieku skaits, lai darbu nodrošinātu 3 maiņās?…tādu ekonomikas ministru – jādzen prom ar koku, jo no uzņēmējdarbības cien.kundzei saprašanas nav ne nieka…

…drīzāk, saprašana ir, bet…dumiķītes loma jātēlo, lai radītu pārliecību, ka visi iepriekšējie pie visa vainīgi, bet tagad ZZS būs tie īstie kārtības ieviesēji un glābēji…

…mūsu valstī PR var uztaisīt tikai uz negatīvisma pamata, jo tautai tas patīk…un tad var sarunāt visādas muļķības – neviens tāpat tajās neiedziļināsies…

…mēģinu atcerēties, ko DRO laikā Ekonomikas ministrija ir paveikusi, ierosinājusi, kādi uzlabojumi valstī sagaidāmi…varbūt, esmu kaut ko palaidusi garām, taču neko tādu neesmu pamanījusi…vien – apturējusi, nobremzējusi utt. …un rūpējusies par savu personisko imidžu ar skandaloziem paziņojumiem….žēl….

+14
-8
Atbildēt

4

    v_rostins > zanE. 29.05.2015. 11.43

    zanE

    Varbūt, Rēzniece-Ozola nav tas labākais variants, tomēr salīdzinot ar Ūdri( Šļesers, Kreituss, Sausnītis, Kalvītis, Lujāns, Āboltiņs, Gorbunovs, Štokenbergs, Pavļuts, Dombrovskis, Kampars), viņa ir ģēnijs.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 29.05.2015. 14.12

    “Latvenergo” īstenotā Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas projekta izmaksas ir “objektīvas”, trešdien intervijā Latvijas Radio atzinis ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”).

    Ministrs norādīja, ka sākotnēji arī viņam radās šaubas par projekta izmaksām, kas esot būtiski lielākās nekā līdzīgām stacijām, piemēram, Krievijā. Tāpēc kopā ar starptautiskajiem partneriem veikta rūpīga izmaksu analīze, kas apstiprinājusi, ka tās ir pamatotas. Izmaksas ir tik lielas, jo specifiskās iekārtas ražo tikai dažas kompānijas.

    “Pēdējos divos, trijos gados tieši šo iekārtu cena atbilstoši pieprasījumam visā pasaulē un šīs te lielās koģenerācijas iekārtas ražo tikai pāris kompānijas pasaulē. Šai gadījumā tā ir “General Electric” – amerikāņu kompānija, vācu “Siemens”,” sacīja Kampars.

    http://www.ir.lv:889/2010/12/15/kampars-tec-2-rekonstrukcijas-izmaksas-ir-objektivas

    Tā kā Kamparam bija iespēja…

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    aivarsk > zanE. 29.05.2015. 12.30

    zane rūpējusies par savu personisko imidžu ar skandaloziem paziņojumiem….žēl….

    ________________________

    Žēl, ka jūs viņus koalīcijā ievilkāt – varbūt nebūtu tik daudz balsu saņēmuši vēlēšanās?

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Bet > zanE. 29.05.2015. 13.47

    Nesaprotu, kāpēc zanei ir mīnusi salikti, jo pareizi teikts, ka šitā kundzīte Ozola spēj tikai sevi reklamēt ar garām runām , bet nekādu darbu viņai nav! Ko viņa sēžot ministra krēslā ir nokārtojusi, lai Latvijas ekonomika un ražošana patiesi attīstītos!

    Ražošana iet prom no Latvijas un tieši lielie ražotāji, var aiziet no Latvijas, jo elektroenerģija pateicoties Latvijas izlaupītājiem Šķēlem , Lembergam Kalvītim utt, ir uzskrūvēta tik augstu, ka ražošana vairs nav rentabla ne Cemeksam, ne VSŠR, ne kādai citai ražošanai.

    Starp citu brīdinājumi par to jau izskanējuši ļoti laicīgi!!!

    Un par TEC 2 līguma otrās kārtas noslēgšanu atbildīgais nav viss Dombrovskis, kā rostiņš , Aivars vēlas te atkal un atkal to pasniegt, bet gan iepriekšējie MK locekļi ar Kalvīti, Godmani priekšgalā un nevajag te muldēt!

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu