Mērs pilns • IR.lv

Mērs pilns

4
Izmeklētāji ierodas Tallinas mēra Edgara Savisāra lauku muižā Hundisilmā.

Talllinas mēra Edgara Savisāra (65) aizturēšana par aizdomām kukuļņemšanā līdzinās atombumbas sprādzienam Igaunijas politikā, tomēr viņa pazinēji brīdina – nekas nav beidzies!

Kratīšana sākās visur vienlaikus desmitos no rīta. Edgars Savisārs bija savās mājās. Pirms pusgada knapi izglābies no nāves un zaudējis labo kāju, Tallinas mērs tagad turpina vadīt galvaspilsētu, pārsvarā uzturoties savā 50 kilometrus attālajā lauku muižā Hundisilmā. Izmeklētāji darbu šeit pabeidza tikai pusdivpadsmitos naktī. Visas garās stundas pie vārtiem sāvēja reanimācijas brigādes automašīna. Savisāra veselība ir švaka, un saspringtā situācija varēja izrādīties viņam liktenīga, Drošības policija (KaPo) to ļoti labi apzinājās.

Vienlaikus kratīšana notika arī Tallinas mērijā, Savisāra vietnieku Tāvi Āsa un Ehas Verkas kabinetos. Viņiem abiem pašlaik noteikts liecinieka statuss. Pārmeklēts tika arī pilsētas domes priekšsēdētāja kabinets – tā saimnieks Kalevs Kallo ir arī Savisāra vadītās Centra partijas «kasieris» jeb neoficiālais ziedojumu ievācējs. Abi pašvaldības spices vīri Savisārs un Kallo ir aizdomās turētie šajā kriminālprocesā, kas ierosināts par kukuļošanu. 

Pavisam šajā korupcijas skandālā ir septiņi aizdomās turētie – arī lieluzņēmējs Hillars Teders, kas tiek uzskatīts par otro bagātāko Igaunijas biznesmeni, nekustamo īpašumu magnāts un Savisāra sens draugs Aleksandrs Kofkins, būvniecības jomas biznesmenis Aivars Tūlbergs, no publicitātes vienmēr izvairīgais miljonārs Vello Kunmans un viņa padomnieks, eksministrs Villu Reiljans.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu